Промоции

Климатици до 15 м2

Климатици до 25 м2

Поддръжка на климатици и климатични системи Daikin, Hitachi, Mitsubishi, Fujitsu, Toshiba и сервиз

Абонаментна поддръжка

Поддържането на климатичната техника от специалисти е ключов фактор в правилната работа, надеждност и икономичност. Всеки тип климатична техника, от малките инверторни сплит системи, до централизирани инсталации, имат своите специфичности във поддръжката и обслужването за да служат на потребителя дълги години. Предлагана от нас услуга за абонаментна поддръжка има за цел, предоставяне на сервизна дейност, за спокойствието и топлинния комфорт на потребителите. Можете да се свържете с нас и да получите оферта за абонаментна поддръжка. Ще научите и повече подробности около плюсовете които предлагаме с тази услуга.

Извънгаранционен сервиз

След изтичане на гаранционния срок на климатиците, при правилно обслужване и редовни прегледи, проблемите би трябвало да голяма рядкост, но все пак съществуват. В този случай можете да разчитате на компетентност и най-вече отговорност от нашите техници за коректно извършена диагностика и в последствие ремонт на климатизаторите. Сервиз и поддръжка на климатични системи и чилъри Hitachi, Daikin, Mitsubishi, ToshibaОбикновено, първо се извършва диагностика и анализ на проблема, след което се преценява как да бъде извършен ремонта на климатика, и чак след съгласието на клиента, се пристъпва към действие. Климатиците в някои случаи имат доста скъпи части, и подмяната понякога е дори нерентабилна, за машина която например е на близо 20 години. Климатичните инсталации са прецизни системи и се изисква внимателно обслужване.

Проверка за херметичност на климатични системи и термопомпи

Към настоящия момент, законодателството на Р. България изисква проверка за херметичност на хладилните кръгове в климатици, климатични системи и термопомпи с хладилен агент (фреон) над 3 кг. За тези системи до 30 кг. се изисква веднъж годишно, а системи с до 300 кг. се правят на шест месеца. Тези проверки се правят с цел недопускане изтичане на флуорирани парникови газове в атмосферата, което вреди на екологията в глобален мащаб. (ПМС 336/23.12.2008 съгл. Регламент ЕО 842/2006)
Но тези проверки за херметичност също са и в полза на оператора (собственика) на климатични системи или термопомпи. Ако се открият навреме малки течове, възникнали в последствие, на вече извън гаранционна техника, това ще спести сериозни бъдещи разходи. Всеки килограм хладилен агент (фреон) струва пари и колкото по-рано се открият течове или рискови точки и се отремонтират, толкова по-евтин ще е ремонта. Също, ако се допусне и дълго време работа на компресорите без фреон или с значително намаляло количество, повреда в компресор може да излезе много солена. Ефективността и икономичността могат значително да се влошат от неправилно количество на хладилния агент. 
За повече информация се свържете с нас!

Климатици до 15 м2

Климатици до 25 м2

Климатици до 30 м2